Меркель вимагає від Ірану визнання Ізраїлю

Меркель вимагає від Ірану визнання Ізраїлю

Укрінформ
Німеччина нормалізує відносини з Іраном лише після того, як той визнає Ізраїль як державу.

Про це канцлер ФРН Ангела Меркель заявила у вівторок під час прес-конференції після переговорів з прем'єр-міністром Ізраїлю Біньяміном Нетаньяху, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Незважаючи на різні оцінки ядерної угоди з Іраном, федеральний уряд чітко дав зрозуміти, що не може бути нормальних, дружніх відносин з Іраном до тих пір, поки він не визнає право Ізраїлю на існування», - заявила Меркель. Позицію Тегерану з ізраїльського питання вона назвала "повністю неприйнятною" для ФРН.

Нетаньяху зі свого боку зазначив, що його країна бачить зростаючу загрозу для себе, й проблеми зростання войовничого ісламізму, збільшення фінансових можливостей для Ірану, постачань передових систем озброєння країнам, які є "подовженою рукою Ірану". Він закликав визнати Ізраїль "оплотом західної цивілізації на Близькому Сході", і заявив: якби не Ізраїль, то "всю західну частину Близького Сходу було б вже зметено крайнім ісламізмом".

Сторони обговорили і відносини між Ізраїлем і Палестиною. Меркель виступає за пошук шляхів мирного співіснування двох держав. Нетаньяху же говорив про неприйнятність визнання Палестини, вважаючи, що та однозначно стане ісламістською державою. Він розкритикував ідею про скликання міжнародної конференції для врегулювання близькосхідного конфлікту, стверджуючи, що вона неодмінно провалиться.

«Є тільки один шлях до миру - прямі переговори між сторонами без попередніх умов», - заявив глава ізраїльського уряду.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-