Голова Єврокомісії переконаний, що Британія залишиться в ЄС

Голова Єврокомісії переконаний, що Британія залишиться в ЄС

Укрінформ
Голова Єврокомісії Жан-Клод Юнкер відкидає можливість виходу Великої Британії зі складу ЄС.

Про це він заявив перед зустріччю з прем'єр-міністром Британії Девідом Кемероном, передає «5-й канал».

"Пропозиції, які ми розробили разом із президентом Європейської Ради Дональдом Туском, ми вважаємо справедливими як для Британії, так і для інших 27 членів ЄС. У четвер та п'ятницю країни ЄС вирішать - ухвалити їх чи відхилити. Зараз зарано говорити про результат. Ми не маємо плану Б, ми маємо лише план А, за яким Британія залишиться конструктивним та активним членом Євросоюзу", - заявив Юнкер.

Напередодні вирішального саміту ЄС щодо членства Великої Британії Кемерон прибув до Брюсселя на попередні переговори, але жодних заяв за підсумками перемовин так і не зробив.

Нагадаємо: 18-19 лютого країни ЄС вирішуватимуть, чи прийнятна для них угода, запропонована Дональдом Туском з урахуванням вимог Лондона. Останній наполягає на поступках, які стосуються в тому числі і скасування допомоги трудовим мігрантам з країн Євросоюзу.

Британія також хотіла б юридично зафіксувати, що формулювання про рух до "тіснішого союзу", яке міститься в документах ЄС, не означає зобов'язання країн ЄС рухатися до більш тісної політичної інтеграції.

Оглядачі припускають, що Кемерон офіційно оголосить про референдум вже 22 лютого, після саміту Євросоюзу 18-19 лютого, на якому лідери ЄС імовірно схвалять пакет компромісів між Британією та іншим союзом.

Референдум, як передбачають аналітики, буде призначений на 23 червня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-