Вишеградська група готова захистити Балкани від мігрантів - прем'єр Чехії

Вишеградська група готова захистити Балкани від мігрантів - прем'єр Чехії

Укрінформ
Лідери країн Центральної Європи готові допомогти Балканським країнам закрити їх кордони із Грецією, аби зупинити рух мігрантів через континент.

Про це Reuters розповів прем’єр-міністр Чехії Богуслав Соботка.

«Вишеградська група усвідомлює, наскільки важливо виявити солідарність із західнобалканськими країнами та допомогти їм захистити кордони. Правоохоронці із країн Вишеградської групи вже допомагають на македонському кордоні, і ми готові збільшити нашу допомогу за потреби», - сказав Соботка.

За його словами, угода ЄС та Туреччини щодо зменшення потоку мігрантів до Європи досі не продемонструвала своєї ефективності. «Нинішній стан справ, коли до 3 тис. осіб щоденно прибуває до Греції, нас не влаштовує», - наголосив прем’єр Чехії.

Незважаючи на заперечення із боку Німеччини, яка вважає, що перекриття кордонів погіршить ситуацію у Греції, країни Вишеградської групи у понеділок в Празі обговорять плани щодо зупинки біженців.

Соботка також закликав членів ЄС швидше повертати шукачів притулку, яким відмовлено в офіційному статусі, до країни походження. «Європі необхідна міграційна політика, що матиме чіткі правила, виконання яких можна буде забезпечити, включно із можливістю зупиняти економічних мігрантів на зовнішніх кордонах ЄС», - наголосив він.

Зазначимо, що до «Вишеградської групи» входить Чехія, Польща, Угорщина та Словаччина, але на зустрічі з питань біженців у Празі до них також приєднаються лідери Болгарії та Македонії.

Фото: БГНЕС

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-