Путін зіграв з Обамою в «зіпсований телефон»: кожен почув своє

Путін зіграв з Обамою в «зіпсований телефон»: кожен почув своє

Оновлено
Укрінформ
Президент США наполягає, що Росія має припинити бомбування сирійської опозиції, стверджують в Білому домі. Необхідно налагодити контакти міністерств оборони РФ і США, почули в Кремлі.

У ході телефонної бесіди Барак Обама закликав свого російського колегу припинити авіаудари по силах сирійської опозиції. «Зокрема, президент Обама наполягав на важливості того, щоб Росія грала конструктивну роль шляхом припинення вогню по силам помірної опозиції в Сирії», — цитує Reuters заяву Білого дому.

«Особливо підкреслена необхідність налагодження щільних робочих контактів між представниками міністерств оборони Росії і США, що дозволило б вести планомірну і успішну боротьбу з ІДІЛ та іншими терористичними організаціями", - таку версію змісту розмови Обами і Путіна наводить Інтерфакс з посиланням на прес-службу Кремля. "Домовлено активізувати співробітництво по лінії дипломатичних відомств та інших структур з метою реалізації ухваленої в Мюнхені заяви Міжнародної групи підтримки Сирії".

Як повідомили у Білому домі, президент Обама "підкреслив важливість швидкого запровадження гуманітарного доступу до районів у Сирії, що перебувають у облозі, а також ініціювання припинення бойових дій по всій території країни".

Крім того, американський лідер наголосив на важливості для Росії "відігравати конструктивну роль", для чого вона має припинити авіаційну кампанію проти поміркованих опозиційних сил у Сирії, зазначає кореспондент Укрінформу.

"Президент (США – ред.) також закликав об'єднані російсько-сепаратистські сили виконати свої зобов'язання за Мінською угодою, особливо що стосується дотримання режиму припинення вогню та забезпечення повного доступу Спеціальної місії моніторингу ОБСЄ до всіх районів східної України, в тому числі до міжнародного кордону", - наголошується в документі.

Глава Білого дому вкотре "підтвердив важливість швидкого досягнення згоди щодо модальності виборів у Східній Україні у відповідності до стандартів ОБСЄ".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-