США закликали Туреччину і курдів припинити війну між собою

США закликали Туреччину і курдів припинити війну між собою

Укрінформ
США закликають Туреччину припинити обстріли позицій курдських повстанців на півночі Сирії, а курдських бійців "не користуватися заплутаним моментом".

Про це заявив представник Держдепартаменту США Джон Кірбі.

Вашингтон також закликав "сирійських курдів і інші сили, які входять до складу "Загонів народної самооборони", не зловживати заплутаною ситуацією з метою захоплення нових територій", передає Reuters.

За словами Кірбі, обом сторонам слід сконцентрувати зусилля на протистоянні "спільній загрозі" в особі терористичного угруповання "Ісламська держава".

Як повідомляв Укрінформ, Туреччина обстріляла позиції курдів на північ від Алеппо. Співрозмовник у військових колах розповів турецькому державному агентству новин Anadolu, що були обстріляні позиції "Загонів народної самооборони" (YPG) поблизу міста Аазаз.

Прем'єр-міністр Туреччини Ахмет Давутоглу підтвердив, що турецькі війська завдали ударів по курдських повстанців на півночі Сирії, вимагаючи залишити територію, яку вони нещодавно взяли під контроль.

"Загонами народної самооборони" називають збройне крило партії сирійських курдів "Демократичний союз", яку Анкара вважає терористичною організацією і відгалуженням "Робітничої партії Курдистану", забороненої в Туреччині.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-