Канада може долучитися до військової місії у Лівії, врахувавши досвід Афганістана

Канада може долучитися до військової місії у Лівії, врахувавши досвід Афганістана

Укрінформ
Канада може незабаром стати частиною військової коаліції, що боротиметься із ІДІЛ у Лівії.

Про це в ефірі радіо СВС розповів міністр національної оборони Канади Харджит Саджан.

«Я провів цікаву зустріч із міністром оборони Італії. Італія хоче очолити це (військову місію - ред). Щойно ми досягнемо глибокого розуміння політичної ситуації, зможемо розібратися, що робити далі», - сказав Саджан.

Він додав, що перед ухваленням остаточного рішення щодо дій у Лівії, необхідно ретельно зважити загальну ситуацію в країні. «До того, як ми скажемо, що зацікавлені у цьому і що можемо це зробити, мусимо бути відповідальними членами коаліції – оцінити політичну та безпекову ситуацію, і лише після цього вирішувати, чи маємо достатні можливості для участі у місії. Втім, ми братимемо участь у цій розмові», - наголосив міністр оборони Канади.

Саджан наголосив, що будь-які дії Канади у Лівії ґрунтуватимуться на досвіді війни в Афганістані. «Йдеться про розумнішу боротьбу… необхідно мати на місці політичну структуру, яку можна посилити військовими здобутками для захисту миру та припинення етнічних чвар», - підкреслив очільник оборонного відомства.

Нагадаємо, що через чотири роки після повалення режиму Муаммара Каддафі бойовики Ісламської держави скористалися із тривалого політичного вакууму та закріпилися у приморських лівійських містах. Лівійських берег знаходиться за 240 км від італійського острова Лампедуза (на карті) та за 400 км від Сицилії, тому Рим хоче очолити військову місію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-