Росія відправляє до узбережжя Сирії корабель з крилатими ракетами

Росія відправляє до узбережжя Сирії корабель з крилатими ракетами

Укрінформ
Малий ракетний корабель (МРК) "Зелений діл" Чорноморського флоту з крилатими ракетами "Калібр" на борту найближчими днями вперше приєднається до угрупування кораблів РФ біля берегів Сирії.

Про це повідомило РІА Новини джерело у силових структурах окупованого Криму.

"МРК "Зелений діл" найближчими днями приєднається до російського угрупування кораблів, що знаходиться біля берегів Сирії. Це буде перша участь кораблів цього проекту в угрупуванні ВМФ РФ у Середземному морі... Мета корабля біля берегів Сирії не розголошуються, але, враховуючи, що він несе крилаті ракети великої дальності, не виключається участь і у бойовій операції", — сказав співрозмовник агентства.

Він нагадав, що корабель увійшов до складу ЧФ у листопаді 2015 року. За цей час він виходив на артилерійські стрільби та брав участь у раптовій перевірці ПСО РФ у лютому 2016 року. 

Раніше військово-дипломатичне джерело повідомляло, що угрупування кораблів ВМФ РФ у Середземномор'ї збільшене з 10 до 20 кораблів і суден. 

МРК проекту 21631 "Буян-М" - багатоцільові кораблі класу "річка-море". Кораблі саме цього проекту завдали удару крилатими ракетами "Калібр" по Сирії з Каспійського моря у день народження президента РФ Володимира Путіна 7 жовтня 2015 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-