Сирійські повстанці не бажають складати зброю через Росію

Сирійські повстанці не бажають складати зброю через Росію

Укрінформ
Угруповання повстанців у Сирії заявляють, що не припинять бойові дії, бо не вірять, що Росія припинить бомбардування у підтримку правлячого режиму.

Про це повідомляє ВВС.

Представники трьох сирійських повстанських угруповань розповіли про свої сумніви з приводу угоди про припинення бойових дій, укладеної цього тижня.

"Ми залишаємося налаштованими скептично щодо росіян", - сказав представник Вільної сирійської армії.

Консервативне угруповання "Ахрар аш-Шам" заявило, що припинить бої, коли припиняться обстріли урядовими військами, цивільне населення отримає змогу безпечно перетинати кордон, полонених відпустять на свободу, а райони, що перебувають в облозі, звільнять.

Угруповання "Файлак аш-Шам", що входить до коаліції із сімома іншими групами, що діють на півночі Сирії, заявило, що повстанці не складуть зброї, доки президент Сирії Башар Асада залишається при владі.

Асад раніше заявив, що урядові війська без вагань повернуть усі захоплені повстанцями території але через втручання у конфлікт інших регіональних сил вирішення питання потребує багато часу і дорого коштуватиме.

Пізно увечері в четвер на переговорах щодо сирійського конфлікту в Мюнхені сторони досягли угоди про перемир'я, що має набути чинності протягом тижня. Водночас до укладення документу не були долучені ані повстанці, ані сирійський уряд.

Понад 250 тисяч людей загинули та майже 11 мільйонів залишилися без даху над головою за п'ять років конфлікту у Сирії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-