Новий склад уряду оголошено в Австралії

Новий склад уряду оголошено в Австралії

Укрінформ
Прем’єр-міністр Австралії Малькольм Тернбулл оголосив про перестановки в уряді у зв’язку із останніми заявами про відставку п’ятьох міністрів.

«Це оновлений уряд і відроджений за допомогою свіжої крові і нових талантів», - цитує заяву прем’єр-міністра газета The Age.

За його словами новий склад уряду можна охарактеризувати словами: спадкоємність, досвід і оновлення, що у свою чергу «стимулюватиме інновації та підприємництво».

Віце-прем'єром став новий лідер Національної партії Барнабі Джойс, який водночас залишиться на посаді міністра сільського господарства і водних ресурсів.

Фіона Неш стане міністром регіонального розвитку і збереже за собою посаду міністра захисту здоров’я у сільській місцевості. Таким чином кількість жінок в уряді збільшиться до шести. На своїх посадах залишаться інші п'ять жінок: Джулі Бішоп (міністр закордонних справ), Суссан Лі (міністр з охорони здоров’я, міністр спорту), Маріс Пейн (міністр оборони), Келлі Одваєр (міністр малого бізнесу) і Мікаелія Кеш (міністр праці, міністр у справах жінок).

Обов’язки міністра торгівлі замість Ендою Робба виконуватиме Стівен Сіобо.

Повноваження міністра інфраструктури та регіонального розвитку, які раніше здійснював Уоррен Трасс передано члену парламенту від штату Вікторія Даррену Честеру.

Міністром з питань професійної освіти і підготовки стане Скотт Раян.

Матіас Корманн залишаться на посаді міністра фінансів. Крім того, він виконуватиме обов’язки Державного міністра замість Мал Бро, який подав у відставку на тлі триваючого розслідування щодо офшорних операцій.

Сенатор Джеймс Макграт стане помічником міністра у справах імміграції.

Алан Тадж стане міністром людських ресурсів.

Сенатор Концетта Фєрвантi-Уеллс - міністром з міжнародного розвитку та Тихого океану.

Дан Техан - міністром людських ресурсів та у справах ветеранів.

Сенатор Метт Канаван - міністром штату Північна Австралія.

Крейг Лонді - помічником міністра у справах етнічних груп.

Кіт Пітт - помічником віце-прем'єра Барнабі Джойса.

Джейн Прентіс - помічником міністра з питань інвалідності.

Пітер Хенді стане помічником міністра фінансів і помічник секретаря кабінету.

Таким чином напередодні виборів до парламенту Малькольм Тернбулл увів до складу оновленого уряду лише тих, хто підтримав його під час перевиборів лідера Ліберальної партії у вересні 2015 року, змістивши тим самим з посади прем’єр-міністра Тоні Ебботта.

Як повідомляв Укрінформ, вибори в Австралії пройдуть у другому півріччі 2016 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-