Німеччина за півроку прийняла мільйон біженців

Німеччина за півроку прийняла мільйон біженців

Укрінформ
За правильного вирішення питання біженців буде збережена стабільність у регіоні.

Про це заявив у п'ятницю в Мюнхені на конференції з безпеки глава адміністрації канцлера Ангели Меркель і координатор політики з прийому біженців Петер Альтмаєр, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми переконані, що, якщо правильно вирішимо цю проблему (біженців), - це забезпечить стабільність в регіоні і навіть можна отримати від цього вигоду», - сказав Альтмайер.

Спроби захиститися від напливу біженців односторонніми заходами він вважає неміцними і неефективними. Великим країнам вчинити так було легше, але вони вважали за краще піти з «міжнародного шляху». Саме тому Німеччина прийняла майже мільйон біженців протягом 6 місяців", - наголосив він, додавши, що Німеччина прийняла їх з гуманітарних причин, а також тому, що стабільність всього регіону ЄС, Західних Балкан, Близького Сходу багато в чому залежить від того, як ФРН впорається з цим викликом.

Він також зазначив, що треба «підштовхувати людей до того, щоб вони залишалися в країні (Сирії) до створення перехідного уряду». Для того, щоб вони не пускалися в дорогу, треба допомогти їм і забезпечити будинками, школами, дати доступ до ринку праці.

Альтмаєр покладає, як і багато німецьких політиків, надії на Туреччину у справі запобігання потоків мігрантів, в першу чергу, нелегальних.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-