Мюнхен: Прем'єр Іраку обіцяє відбити Мосул

Мюнхен: Прем'єр Іраку обіцяє відбити Мосул

Укрінформ
Іракська армія налаштована на звільнення незабаром останнього оплоту ІДІЛ у країні, Мосула, і обіцяє зробити це без участі військових інших країн, у першу чергу турецьких.

Про це заявив прем'єр-міністр Іраку Хайдар Аль-Абаді, виступаючи на Мюнхенській конференції з безпеки, повідомляє кореспондент Укрінформу.  

"Обіцяємо звільнити останнє окуповане ІДІЛ місто, Мосул", - сказав глава уряду, зазначивши що зробити це буде нелегко.

Прем'єр підкреслив, що на іракській землі воюють тільки іракські військові. Єдина країна, яка відправила в Ірак своїх солдатів, - Туреччина, уточнив він. 

Аль-Абаді закликав Анкару вивести свій контингент, який знаходиться у країні без дозволу Багдада, а значить - незаконно. Причому, посилює ситуацію, за його словами те, що турецькі військові знаходяться саме у районі Мосула, який Туреччина вважає своєю одвічною територією.

"Це дуже небезпечно", - підкреслив прем'єр. При цьому він запевнив, що дружба з сусідньою державою "дуже важлива" для Іраку і що варто розв'язати цю проблему в довірчому ключі.

"Ми самі вирішуємо, хто має допомагати Іраку. Не потрібно вирішувати це за нас. Не мають там бути війська без нашого дозволу, нехай допоможуть нам краще іншими способами", - резюмував Хайдар Аль-Абаді.

Іракський глава уряду також запевнив, що у цілому ситуація в його країні зараз стабільна, але загрозу для Іраку й країн Персидської затоки становить обвал цін на нафту, що може призвести до ефекту доміно й обвалення ринків і бірж.

Фото: securityconference.de

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-