Мюнхен: Національні підходи до розв’язання криз не працюють - Ішингер

Мюнхен: Національні підходи до розв’язання криз не працюють - Ішингер

Укрінформ
В сучасному світі вузьконаціональні підходи до розв’язання криз і проблем не працюють, необхідні солідарні дії.

Таке переконання висловив голова Мюнхенської конференції з безпеки Вольфганг Ішингер, виступаючи на відкритті зустрічі, повідомляє кореспондент Укрінформу. 

"У міру того, як виклики стають все більш безмежними, такими, що не мають меж, дехто намагається відповісти на них з націоналістичних підходів. Це, на жаль, переважно псевдорішення", - заявив дипломат.

На думку Ішингера, повернення до старих добрих моделей національних держав 19 століття шляхом будівництва мурів навколо них не спрацює в сучасних умовах, а "реціоналізація", особливо в Європі, зробить ситуацію ще гіршою. "Що нам сьогодні потрібно, так це спільні відповіді, краще глобальне управління через кордони, більше солідарності, більше інтеграції, більше співпраці всередині і навколо ЄС. Нам потрібно більше ЄС", - наголосив Ішингер.

"Глобальна стратегічна обстановка - безрадісна, міжнародний порядок - у найгіршій формі після закінчення Другої світової війни", - вважає голова конференції. "Пригнічені і безпорадні опікуни стоять перед лицем все більш безмежних криз і одягнених владою і безрозсудних зіпсованих сил", - сказав він.

Ішингер акцентував увагу на тому, що кризи і конфлікти сьогодні дедалі більше порушують кордони. Як приклад він навів війну в Сирії, яка розрослася у повномасштабний регіональний конфлікт і стала причиною найгіршої за десятиліття міграційної кризи. Все це породжує загальну невпевненість і страх. "Ми не повинні дозволяти страху управляти нашими рішеннями", - закликав Ішингер.

У конференції, за словами її голови, беруть участь більш як 30 очільників держав та урядів, більш як 70 керівників міністерств, ключові лідери. Нинішня конференція стала найчисленнішою і найбільш представницькою за весь час її проведення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-