Олланд затвердив новий Кабмін Вальса

Олланд затвердив новий Кабмін Вальса

Укрінформ
Президент Франції Франсуа Олланд затвердив новий склад уряду на чолі з прем’єр-міністром Мануелем Вальсом.

До складу уряду увійшли 38 міністрів і державних секретарів (посада прирівнюється до міністерської) проти 32 у попередньому уряді.

Поіменний список членів нового кабінету міністрів оприлюднено на сайті Єлисейського палацу, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

У новому французькому уряді збережено гендерний баланс: 19 чоловіків і 19 жінок. Загалом уряд налічує 18 міністрів і 20 державних секретарів.

Так, 66-річний Жан-Марк Еро, що очолював уряд з 2012 по 2014 роки, став міністром закордонних справ на міжнародного розвитку Франції. Міністром культури і комунікацій стала радник по культурі президента Франції та донька колишнього радника короля Марокко Андре Азули - Одрі Азула. 43-річна жінка замінила на цій посаді Фльор Перелен.

До третього уряду Мануеля Вальса повернулися представники "зелених". Зокрема, глава партії Емануель Кос стала міністром житлового господарства, залишивши пост національного секретаря в партії "Європа Екологія Зелені". Центрист Жан-Мішель Байло став міністром благоустрою територій Франції. Міністром у сімейних справах стала державний секретар Лоранс Росіньоло. Міністром децентралізації і держслужби призначено державного секретаря з питань розвитку та франкофонії Анік Жирарден. У свою чергу, уряд залишили колишні міністри: глава французької дипломатії Лоран Фабіус, міністр житлового будівництва Сільвія Пінель, децентралізації і держслужби - Маріліз Лебраншю.

Фактично кадрові зміни не змінюють загальний політичний курс. Уряд продовжує очолювати Мануель Вальс. Міністри силового блоку - внутрішніх справ і оборони - також зберегли свої пости. Прем'єр-міністр Мануель Вальс заявив, що має намір "продовжити реформи до кінця п'ятирічного мандата" Франсуа Олланда.

На тлі кадрових перестановок в уряді, Франсуа Олланд виступив увечері на телеканалах TF1 і France 2, уточнив пріоритети нового уряду і оголосив місцевий референдум щодо будівництва аеропорту в Атлантичній Луарі. Серед головних пріоритетів він назвав три: безпеку, зайнятість та захист довкілля. "Я визначив три пріоритети: по-перше, захист французів. Другим пріоритетом є зайнятість і зрештою виконання глобальної угоди, яку ми підписали у рамках COP21 (Паризької кліматичної конференції)", - заявив він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-