Австралія переглядає список терористичних організацій

Австралія переглядає список терористичних організацій

Укрінформ
Уряд Австралії розпочав чергову процедуру громадського перегляду списку організацій, які за рекомендацією ООН Австралія визнала терористичними.

Цього разу йдеться про доцільність чи недоцільність перебування у списку ісламської терористичної організації «Фронт ан-Нусра», повідомляє прес-служба МЗС Австралії.

«Міністерство закордонних справ і торгівлі запрошує представників громадськості прокоментувати діючу позицію Австралії щодо доцільності перебування «Фронту ан-Нусра» у списку терористичних організацій», - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо: «Фронт ан-Нусра» був включений Австралією до переліку терористичних організацій за рекомендацією ООН 16 березня 2013 через зв'язки з Аль-Каїдою. Тривалість віднесення організації до цього списку закінчується через три роки, якщо немає рішення Міністра закордонних справ про її продовження. Трирічний термін включення цієї організації до списку терористичних закінчується в березні 2016.

Окрім «Фронту ан-Нусра», у список терористичних організацій, визнаних Австралією, входить ще 19 організацій. 30 травня 2016 року закінчується трирічний термін перебування у списку ІДІЛ, який, за словами міністра, буде продовжено без перегляду.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-