Медведєв застеріг від можливої «світової війни»

Медведєв застеріг від можливої «світової війни»

Укрінформ
Прем’єр-міністр Росії Дмитро Медведєв застерігає від можливої «довготривалої» чи «світової війни», якщо рішення щодо залагодження сирійської кризи не буде знайдене.

Про це повідомляє «Радіо Свобода».

«Якщо війська Саудівської Аравії будуть залучені до наземної операції у Сирії у рамках міжнародної коаліції під проводом США, це штовхне цю країну у довготермінову війну. США та арабські країни мусять добре подумати перед тим, як втручатися у ситуацію у Сирії. Всі сторони мають змусити себе сісти за стіл переговорів замість того, щоб розв’язувати світову війну», - наголосив російський прем’єр.

Також в інтерв’ю німецькій газеті «Handelsblatt» Медведєв заявив, що Вашингтон і Москва мусять використати свій вплив для тиску на всі сторони конфлікту у Сирії задля досягнення перемир’я.

11 лютого у Мюнхені відбувалася зустріч Міжнародної групи підтримки Сирії. Франція, Великобританія та їхні союзники у Раді безпеки ООН закликали Росію припинити завдавати повітряних ударів по сирійській провінції Алеппо. У США заявляють, що російські авіаудари по позиціях супротивників режиму Башара аль-Асада зміцнюють позиції угруповання «Ісламська держава».

Нагадаємо: Торік восени Росія втрутилася у громадянську війну в Сирії на боці влади президента Башара аль-Асада, якій уже відмовили в легітимності більшість західних і арабських країн. Офіційно метою повітряних ударів Росії в Сирії мали бути позиції угруповання «Ісламська держава». Водночас, як випливає і з повідомлень на місцях, і з матеріалів, що їх оприлюднює саме Міністерство оборони Росії, більшість ударів нанесені по територіях, які контролюють інші супротивники влади аль-Асада, зокрема й ті, що мають підтримку Заходу й арабського світу.

Повітряні удари у Сирії проти угруповання «Ісламська держава» також проводить коаліція під проводом США. 9 лютого міністр закордонних справ Саудівської Аравії Адель аль-Джубейр підтвердив можливість надсилання саудівських спецпризначенців до Сирії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-