Польща підтримує обмеження санкцій проти Білорусі

Польща підтримує обмеження санкцій проти Білорусі

Укрінформ
Варшава підтримує на європейському рівні обмеження санкцій проти Білорусі.

Про це в середу в Сеймі заявив заступник міністра закордонних справ Польщі Конрад Шиманський, інфомує варшавський кореспндент Укрінформу.

“Є готовність з боку ЄС підкоректувати свою нинішню політику щодо Білорусі у сторону більшої відкритості. Польща підтримує цю більшу відкритість. Це означає, що нинішню політику санкцій по відношенню до Мінська буде скорочено до збереження ембарго на торгівлю зброєю і залишення в санкційному списку лише чотирьох осіб, які були безпосередньо причетними до зникнення опозиціонерів в 1999-2000 роках”, - заявив Шиманський.

Утім він підкреслив, що буде збережено механізм “умовності” у відносинах ЄС і Білорусі. Зокрема, майбутню лібералізацію візового режиму буде пов’язано з дотримання Білоруссю прав нацменшин й основ верховенства права і демократії.

Нагадаємо: торік у жовтні ЄС на чотири місяці заморозив санкції щодо 170 осіб і трьох фірм у відповідь на звільнення в серпні усіх політичних в’язнів і покращення відносин Білорусі з ЄС. Це рішення ЄС діятиме до 29 лютого.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-