Норвегія про методи розвідки РФ: шантаж, тиск і кібершпигуни

Норвегія про методи розвідки РФ: шантаж, тиск і кібершпигуни

Укрінформ
Служба безпеки поліції Норвегії (PST) вважає найбільшою загрозою національним інтересам країни діяльність російської розвідки.

Про це повідомляє The Local з посиланням на доповідь PST.

"Ми відзначаємо, що все більше країн застосовують свої спецслужби, щоб підірвати або послабити національні інтереси Норвегії", - йдеться в доповіді.

Однак, як зазначається, Росія розглядається як особлива загроза для країни.

"За нашою оцінкою, у російської розвідки найбільше можливостей нашкодити норвезьким інтересам", - заявила глава PST Марі Бенедикт Бьорнланд.

В доповіді також підкреслюється, що російські спецслужби будуть використовувати усі доступні ресурси: шантаж, тиск або погрози  власним громадянам, які мають доступ до конфіденційної інформації Норвегії.

Ще один інструмент, який використовує російська розвідка, - це комп'ютерне шпигунство.

За словами Бьорнланд, широкомасштабне комп'ютерне шпигунство проти норвезьких інтересів уже ведеться, і національні компанії та освітні установи будуть основною метою незаконної діяльності спецслужб.

У доповіді також зазначається, що багато країн намагаються отримати доступ до товарів, послуг, технологій і знань, щоб розробити зброю масового знищення.

При цьому в норвезькій поліції визнають, що довести подібні справи до суду буде вкрай складно.

Нагадаємо, раніше уряд Латвії затвердив доповідь прем'єр-міністра про національну безпеку Латвії, згідно з якою діяльність російських спецслужб становить загрозу для країни і її громадян

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-