Фабіус іде з посади - ЗМІ

Фабіус іде з посади - ЗМІ

Укрінформ
Лоран Фабіус йде з посади міністра закордонних справ Франції.

У середу з відповідною заявою має виступити президент Франції Франсуа Олланд, повідомляє телеканал BFM-TV.

«Франсуа Олланд оголосить в середу про своє рішення запропонувати Лорану Фабіусу призначити його головою Конституційної Ради. На цій посаді він замінить Жана-Луї Дебре», - йдеться у повідомленні.

Джерела Укрінформу в Єлисейському палаці зазначають, що заява президента Франції може пролунати перед або після засідання Ради міністрів країни, запланованого на 11:00 за Києвом у Парижі.

Раніше керівник фракції соціалістів у Національних зборах Франції (нижня палата парламенту) Бруно Ле Ру заявляв про можливі перестановки в уряді в найближчі тижні. «Ніхто не повинен бути здивованим можливим призначенням Лорана Фабіуса на посаду голови Конституційного Ради, цю можливість упродовж кількох місяців обговорює преса», - зазначив Ле Ру.

На посаду міністра претендують відразу кілька фігур. Зокрема, ЗМІ називають імена колишнього міністра закордонних справ Юбера Ведріна, чинного міністра фінансів Франції Мішеля Сапена та голову комітету у закордонних справах Національних зборів Франції Елізабет Гігу.

Нагадаємо, в ексклюзивному інтерв’ю Укрінформу посол України у Французькій Республіці Олег Шамшур заявив, що кадрові зміни в міністерстві закордонних справ Франції не вплинуть на зовнішню політику країни, зокрема на двосторонні відносини з Україною.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-