Чергові внутріпартійні голосування в США: перемогли Сандерс і Трамп

Чергові внутріпартійні голосування в США: перемогли Сандерс і Трамп

Укрінформ
Попередні результати екзит-полів, проведених під час внутріпартійних голосувань у штаті Нью-Гемпшир, засвідчили першу перемогу Берні Сандерса над Гілларі Клінтон у демократів, а також повернення Дональда Трампа на лідируючі позиції серед республіканських однопартійців.

Як повідомив після закриття дільниць у вівторок телеканал CNN, "Берні Сандерс дістав свою першу перемогу в президентських перегонах 2016 року".

З відверто слабкою кампанією на початку участі в перегонах, сенатор від штату Вермонт Берні Сандерс мав яскравий прорив минулого тижня, під час попередніх голосувань у Айові. Тоді він, практично, вирівнявся зі своїм головним конкурентом – Гіларі Клінтон з різницею в кілька десятих відсотка голосів.

Тим часом, у команді Клінтон ще минулого тижня відверто зізнавались, що Сандерс має перевагу у Нью-Гемпширі, оскільки його штат Вермонт знаходиться по-сусідству.

У стані ж республіканців перемогу виборов ексцентричний мільярдер Дональд Трамп, який впродовж виборчої кампанії впевнено лідирував у змаганнях зі своїми суперниками.

"Дональд Трамп, як очікується за результатами екзит-полів, виграв республіканський праймеріз у Нью-Гемпширі", - зазначив з цього приводу телеканал ABC News.

Втім мільярдер, відомий своїми різкими висловлюваннями, не завжди користувався успіхом. Так, минулого тижня, під час голосувань у штаті Айова Трампа обійшов на 4% сенатор від Техасу Тед Круз. На той момент це внесло значні корективи у внутріпартійну боротьби серед республіканців.

Очікується, що офіційні результати голосувань у штаті Нью-Гепшир оприлюднять у середу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-