Уряд США передбачив майже $1 млрд на протистояння агресії РФ

Уряд США передбачив майже $1 млрд на протистояння агресії РФ

Укрінформ
У бюджеті США на 2017-й фінансовий рік передбачено виділення $953 млн з метою підтримки країн, які борються з російською агресією, передусім, України, а також інших держав регіону.

Про це зазначила у вівторок під час брифінгу в американському держдепартаменті заступник держсекретаря США Хізер Хіггінботтом, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Наш запит включає $953 млн для підтримки інтегрованої, вільної та мирної Європи, в тому числі, для допомоги демократичній Україні, підвищення енергетичної незалежності та належного врядування з метою забезпечення безпеки й процвітання регіону", - зауважила заступник глави зовнішньополітичного відомства США.

У коментарі Держдепу, який вийшов одразу після брифінгу Хіггінботтом, уточнюється, що ця сума виділяється "з метою критично важливої підтримки України та сусідніх країн у Європі, Євразії й Центральній Азії, з метою протистояння російській агресії". При цьому зазначається, що підтримка надаватиметься шляхом як прямої допомоги, так і громадської дипломатії, а також у вигляді інших програм, у тому числі в галузі охорони здоров'я та боротьби з тероризмом.

Як підкреслили в Держдепартаменті США, програми зосереджуватимуться на посиленні стійкості урядів "з акцентом на просування демократії й належного управління, підвищення обороноздатності, сприяння європейській інтеграції, торгово-економічній диверсифікації та енергетичної безпеки".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-