Держдеп розповів, про що йтиметься на наступній зустрічі по Сирії

Держдеп розповів, про що йтиметься на наступній зустрічі по Сирії

Укрінформ
На наступних переговорах з урегулювання ситуації в Сирії, запланованих на 11 лютого в Мюнхені, США наполягатимуть на припиненні Росією підтримки режиму Асада та невибіркових ударів по мирному населенню.

Про це зазначив у понеділок під час брифінгу в Вашингтоні речник Державного департаменту США Джон Кірбі, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Так, ми занепокоєні цим, ми заявляли про це публічно, в тому числі з цієї трибуни, і звичайно ми наголошували на цьому під час спілкування з представниками російської влади", - зауважив Кірбі, коментуючи факти російських авіаударів в районі Аллепо, спрямованих на сили помірної опозиції, а також мирні квартали.

Він підтвердив отримання даних від організацій, "які заслуговують на довіру", про втрати серед мирних жителів, знищення цивільної інфраструктури та збільшення потоку біженців, спричинені російськими бомбардуваннями, зокрема, в районі Алеппо.

"Так, ми продовжуємо піднімати це питання і будемо робити це надалі... Я думаю, це звичайно буде темою дискусій у четвер в Мюнхені", - зазначив представник зовнішньополітичного відомства США.

При цьому Кірбі наголосив, що російська підтримка режиму Асада лише продовжує цей конфлікт, сприяє зростанню кількості іноземних бойовиків-джихадистів, збільшує потоки біженців та призводить до загибелі невинних людей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-