Канада припинить авіаудари по ІДІЛ - Трюдо

Канада припинить авіаудари по ІДІЛ - Трюдо

Укрінформ
За два тижні Канада припинить завдавати авіаудари по позиціях терористів ІДІЛ у Іраку, натомість зосередиться на тренуванні місцевих сил та гуманітарній допомозі населенню.

Про це під час прес-конференції у Оттаві повідомив прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо, передає кореспондент Укрінформу.

«Ми разом із союзниками боротимемося із ІДІЛ та терористичною загрозою, яку вона представляє. У той же час, ми допоможемо вдовольнити потреби мільйонів уразливих людей, допомагаючи закласти основи покращеного урядування, економічного зростання та довготермінової стабільності», - сказав Трюдо.

Він наголосив, що Канада до 22 лютого відкличе свої шість бойових літаків, натомість потроївши кількість військових інструкторів, яких нині у Іраку перебуває 69.

Водночас, начальник штабу оборони Канади генерал Джонатан Венс додав, що один канадський авіаційний дозаправник та два літаки-розвідники продовжать виконувати свої завдання у складі коаліції.

«Коаліція має достатню силу у небі. За підтримки канадського дозаправника та допомоги у виборі цілей вона продовжуватиме бомбардування», - підкреслив Венс.

Окрім цього, країна взяла на себе зобов’язання впродовж наступних трьох років виділити на різноманітну гуманітарну допомогу Середньому Сходу більше 1 млрд дол, збільшити власну дипломатичну присутність у регіоні та довести кількість власного технічного персоналу в складі коаліційних сил до 600 із нинішніх 230.

У свою чергу генерал Венс наголосив, що канадські інструктори не братимуть безпосередньої участі у бойових діях.

«Успіх Іраку вдасться досягти за допомогою власних наземних сил. Наша роль - надати їм тренування та досвід, необхідні для цього», - підсумував найвищий за рангом офіцер ЗС Канади.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-