В Японії хакери поцупили 20 тисяч

В Японії хакери поцупили 20 тисяч "секретних матеріалів"

Укрінформ
Більш ніж 1000 японських компаній і організацій зазнали хакерських атак, в результаті чого зловмисники заволоділи близько 20 тис. файлів державної секретної інформації.

Про це повідомляє NHK.

"Атака призвела до заволодіння понад 20 тис. секретних матеріалів, зокрема з оборонними та технологічними державними даними", - йдеться у повідомленні.

Загалом серед викрадених даних опинилися матеріали оборонних фірм з приводу поставок обладнання за кордон, розклад деяких політичних діячів, паролі для доступу до електронної пошти національної асоціації органів місцевого самоврядування країни.

Як зазначається, атака була здійснена за допомогою вірусу Emdivi, який заражає комп'ютери та дозволяє непомітно вилучати з них конфіденційну інформацію.

Такий самий вірус був використаний у травні минулого року, коли був заражений 31 комп'ютер в Національній пенсійній системі Японії, що призвело до крадіжки 1,25 млн одиниць конфіденційної інформації.

Нагадаємо, раніше через кібератаки міжнародної групи Anonymous в Японії були недоступні веб-сайти міністерства фінансів та парламенту країни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-