Москва відхрестилася від передачі ракетних технологій КНДР

Москва відхрестилася від передачі ракетних технологій КНДР

Укрінформ
Віце-прем'єр РФ Дмитро Рогозін, який займається в російському уряді космічною галуззю, заявив, що Москва не передає Пхеньяну технології ракетного виробництва.

Про це він сказав "Коммерсанту".

"Повна нісенітниця і ахінея (інформація про передачу Москвою Пхеньяну технологій ракетного виробництва - ред.), яка навіть на піввідсотка не відповідає дійсності. Ми чітко стежимо за дотриманням режиму непоширення ракетних технологій, очолювана мною експортна комісія ніколи дозволів подібного роду для Північної Кореї не видавала", - запевняє Рогозін.

Офіційний представник держкорпорації "Роскосмос" Ігор Буренков теж заявив виданню, що ця інформація Сеула не відповідає дійсності.

Нагадаємо, військові Південної Кореї, опираючись на дані розвідки, заявили, що Північна Корея провела випробування балістичної ракети під виглядом космічного пуску. Центральне телебачення КНДР у свою чергу зробило оголошення про "успішний запуск штучного супутника Землі". Японія, Південна Корея і США запросили у зв'язку з випробуваннями в КНДР балістичної зброї проведення екстреного засідання Ради безпеки ООН.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-