У Німеччині автору сюжету про «згвалтовану Лізу» можуть дати п'ять років

У Німеччині автору сюжету про «згвалтовану Лізу» можуть дати п'ять років

Укрінформ
Берлінська прокуратура почала попереднє розслідування щодо автора сюжету про «зґвалтовану російськомовну дівчинку Лізу» кореспондента Першого каналу Івана Благого.

Про це DW повідомив німецький адвокат Мартін Лютле, чиє клопотання стало підставою для відкриття кримінальної справи.

Як зазначив Лютле, берлінська прокуратура повідомила про початок розслідування, що означає, що у відомстві "вивчають надані докази". Наразі відносно Івана Благого існує "проста підозра", що необхідна для початку дізнання, пояснив адвокат.

У січні Мартін Лютле звернувся до прокуратури Берліна з клопотанням про перевірку законності  сюжету російського Першого каналу, що вийшов в ефір. Його автор, журналіст Іван Благой, розповів історію ймовірного зґвалтування у Берліні 13-річної російськомовної дівчинки мігрантами з арабських країн.

Правозахисник наголошує, що телесюжет знятий у дусі російської пропаганди і служить для розпалювання міжнаціональної ворожнечі. За його словами, за вчинені дії російському журналістові загрожує від трьох місяців до п'яти років тюремного ув'язнення.

Представник міської прокуратури Берліна Мартін Штельтнер пізніше повідомив, що справу 13-річної Лізи з Берліна розкрито. За даними влади, протягом 30 годин відсутності дівчинки не були скоєні "ані зґвалтування, ані взагалі будь-які сексуальні дії". У ніч свого зникнення 11 січня дівчинка ховалася від батьків вдома у свого друга. При цьому в прокуратурі триває слідство у справі про сексуальне насильство стосовно дівчинки, вчинене до 11 січня. У цій справі проходять двоє чоловіків турецького походження.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-