Спецслужби Польщі отримали більше можливостей слідкувати за громадянами

Спецслужби Польщі отримали більше можливостей слідкувати за громадянами

Укрінформ
Польські спецслужби від 7 лютого матимуть дещо більше можливостей щодо оперативного контролю за громадянами, зокрема відслідковування поштової та інтернет-кореспонденції, а також телефонних розмов.

Це стало можливим після прийняття Сеймом та Сенатом Польщі у січні відповідних змін до кількох законів, що регламентують діяльність силових органів країни, які 3 лютого підписав президент Анджей Дуда, повідомляє варшавський кореспондент Укрінформу.

Змінами передбачається, зокрема, розширення можливостей спецслужб щодо відслідковування дій осіб в Інтенеті, що повинні будуть їм забезпечити надавачі інтернет-послуг.

Проти внесення змін виступили представники опозиційних партій парламенту, а також ряд органів та організацій, зокрема речник громадянських прав, головний інспектор захисту персональних даних, національна рада судочинства, національна адвокатська рада, ряд неурядових організацій РП.

У минулу п'ятницю з представниками неурядових організацій, які критикують ці зміни, зустрівся президент Дуда. Він запевнив, що вони не є остаточними, і канцелярія президента розпочне широку дискусію з представниками громадськості щодо подальшого внесення змін до законів, які регулюють діяльність спецслужб РП.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-