Могеріні: Дії КНДР несуть загрозу міжнародному миру

Могеріні: Дії КНДР несуть загрозу міжнародному миру

Укрінформ
Запуск Північною Кореєю ракети дальньої дії є прямою загрозою для міжнародного миру і безпеки в регіоні та за його межами.

Про це йдеться в заяві Високого представника ЄС з питань зовнішньої та безпекової політики Федеріки Могеріні. 

"Запуск з використанням технології балістичних ракет, проведений раніше Корейською Народно-Демократичною Республікою (КНДР), є ще одним безпосереднім і грубим порушенням її міжнародних зобов'язань, як це викладено в декількох резолюціях Ради Безпеки ООН", - йдеться в заяві.

За словами Могеріні, звідси випливає надзвичайно серйозне і незаконне ядерне випробування, проведене КНДР 6 січня. 

"Ці дії є прямою загрозою для міжнародного миру і безпеки в регіоні та за його межами, і вони ще більше загострили напруженість на Корейському півострові на шкоду всім", - наголошує вона.

У заяві також зазначається, що КНДР повинна дотримуватися своїх міжнародних зобов'язань і відмовитися від своєї програми розробки балістичних ракет, ядерного потенціалу і зброї масового знищення повністю і невідворотним чином.

"КНДР повинна утриматися від будь-яких дій, які могли б ще більше підвищити напруженість в регіоні, і я в черговий раз закликаю КНДР почати конструктивний діалог з міжнародною спільнотою, зокрема, в рамках шестисторонніх переговорів", - додала Могеріні.

Нагадаємо, раніше КНДР здійснила запуск ракети дальньої дії з випробувального полігону Сохе на північному заході країни.

За наявними даними, запуск був здійснений о 09:31 за місцевим часом (02:31 за Києвом). 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-