Сеул домовлятиметься зі США щодо розміщення системи ПРО

Сеул домовлятиметься зі США щодо розміщення системи ПРО

Укрінформ
Південна Корея та Сполучені Штати Америки розпочнуть офіційні переговори про розміщення новітньої системи протиракетної оборони THAAD (Terminal High Altitude Area Defense).

Про це оголосили військові чиновники обох держав на спільній прес-конференції у неділю, 7 лютого, повідомляє DW.

Заява прозвучала після запуску Північною Кореєю ракети далекого радіусу дії

"Було вирішено формально розпочати переговори щодо можливості розмістити систему THAAD у Південній Кореї як один з кроків посилити протиракетну оборону альянсу між Кореєю та США", - заявив представник південнокорейського міністерства оборони Ю Є-Сонг, слова якого наводить AFP.

Він додав, що в разі розміщення THAAD буде спрямована лише проти КНДР, відреагувавши таким чином на занепокоєння Пекіна, що новітня система ПРО на Корейському півострові нестиме загрозу інтересам КНР. З американського боку в прес-конференції взяв участь генерал Томас С. Вандал, командувач восьмої армії США, яка базується у Південній Кореї.

Система ПРО THAAD, яку виробляє компанія Lockheed Martin, призначена для перехоплення балістичних ракет малої та середньої дальності як в атмосфері, так і за її межами. Перша батарея THAAD була розгорнута у 2008 році.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-