Керрі: Російські «не точні» бомби вбивають у Сирії жінок та дітей

Керрі: Російські «не точні» бомби вбивають у Сирії жінок та дітей

Укрінформ
Держсекретар США Джон Керрі заявив, що дії Росії в Сирії призвели до загибелі багатьох цивільних через використання бомб вільного падіння.

Про це повідомляє ВВС Україна.

"Це не точні бомби, і тому в результаті гине велика кількість мирних жителів, в тому числі жінок і дітей", - сказав він після зустрічі з президентом Колумбії Хуаном Мануелем Сантосом у Вашингтоні.

"Це необхідно припинити", - додав він.

За його словами, Росія зробила останнім часом деякі конструктивні пропозиції щодо того, як домогтися припинення вогню в Сирії, однак це не має сенсу, якщо ці ініціативи є лише прикриттям для того, щоб продовжити бомбування.

Москва використовує в сирійській операції, на думку деяких військових експертів, переважно бомби вільного падіння. Як твердять фахівці, частково це можна пояснити тим, що країна має значні запаси таких бомб, зроблених ще в СРСР.

Звинувачення на адресу Росії щодо загибелі мирних сирійців з'явилися в перший же день російської військової операції, 30 вересня 2015 року. У МЗС Росії ці повідомлення назвали "вкиданнями" і свідченням інформаційної атаки проти країни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-