Держдеп занепокоєний

Держдеп занепокоєний "фактичною облогою" сирійського міста Алеппо

Укрінформ
Сполучені Штати висловили серйозні занепокоєння у зв'язку з фактичною облогою з боку сил режиму Асада міста Алеппо – одного з осередків помірної сирійської опозиції.

З відповідною заявою виступив у п'ятницю в Вашингтоні речник Державного департаменту США Джон Кірбі, передає власний кореспондент Укрінфорому.

"За багатьма аспектами, облога Алеппо вже фактично відбулася", - констатував представник зовнішньополітичного відомства США.

Він зауважив, що за інформацією, яку має американська сторона, понад 10 тисяч жителів міста вимушені були лишити його. "Ми знаємо також, що шляхи доставки гуманітарної допомоги відрізані", - додав Кірбі.

При цьому, він зауважив, що місто продовжує зазнавати ударів "очевидно, російськими військовими літаками, а також, безумовно наземними силами режиму (Асада – ред.)".

У цьому зв'язку представник держдепартаменту США заявив: "Ми маємо дуже серйозні занепокоєння з цього приводу".

Кірбі нагадав, що американська сторона і особисто держсекретар США Джон Керрі неодноразово закликали РФ припинити бомбардування мирних жителів у Сирії та вплинути на режим Асада з мето забезпечення сталого припинення вогню та доступу для гуманітарної допомоги.

"Ми вважаємо, що цей конфлікт неможливо врегулювати військовим шляхом", - зауважив Кірбі, наголосивши на важливості проведення мирних переговорів між сторонами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-