Британія і Польща бачать загрозу з боку Росії

Британія і Польща бачать загрозу з боку Росії

Укрінформ
Велика Британія і Польща бачать спільні інтереси у сфері безпеки з огляду на агресивні дії Росії.

Про це під час спільної прес-конференції з главою польського уряду Беатою Шидло у Варшаві заявив прем’єр-міністр Великої Британії Девід Кемерон, інформує власний кореспондент Укрінформу в РП. 

“Наші спільні інтереси стосуються безпеки, оборони, НАТО, особливо з огляду на загрози з боку Росії”, - наголосив Кемерон.

Він підкреслив, що Лондон і Варшава мають бути упевненими, що Європа має відповідну систему безпеки, а тому Лондон тісно співпрацюватиме у цій сфері з Варшавою. 

Кемерон зауважив, що Велика Британія бере участь у важливих військових навчання в Польщі і в майбутному “країни розвиватимуть ці дії”.

У свою чергу польський прем’єр зауважила, що потрібно в рамках ЄС підготувати компроміс, аби Велика Британія залишилася в ЄС.

“Я собі не уявляю, що Велика Британія вийде з ЄС”, - констатувала вона.

Торкаючись питання безпеки Шидло зауважила, що Варшава зацікавлена у підтримці Лондона щодо зміцнення східного флангу НАТО. 

“Це дуже важливо не лише для безпеки Польщі, але й безпеки Євросоюзу”,- констатувала Шидло.

Як нещодавно інформувало британське видання "Guardian", країни "Вишеградської групи" (Польща, Чехія, Словаччина й Угорщина) найбільше виступають проти пропозиції Кемерона щодо скорочення соцвиплат для іноземців з країн ЄС. Водночас до початку ключової фази переговорів між Лондоном і Брюсселем Кемерон має декілька днів, аби схилити до своєї точки зору країни "четвірки".

Єврокомісія пропонує Великій Британії компромісне рішення: передбачити можливість замороження соцвиплат для мігрантів з інших країн ЄС у випадку переобтяження чи надмірного використання послуг соціальних служб мігрантами з інших країн. На цю пропозицію Єврокомісія мала б погодитися після проведення референдуму у Великій Британії щодо збереження членства в ЄС. Попередньо, референдум у Великій Британії може відбутися наприкінці червня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-