США звинувачують Росію у зриві сирійських переговорів

США звинувачують Росію у зриві сирійських переговорів

Укрінформ
Сполучені Штати вважають дії Москви в Сирії однією з причин того, що міжнародні переговори щодо врегулювання сирійського конфлікту, які почалися в понеділок в Женеві, були перенесені на 25 лютого.

Про рішення призупинити переговори до кінця місяця повідомив у середу спецпосланець ООН по сирійській кризі Стаффан де Містура, повідомляє ВВС Україна.

Раніше з'явилася інформація про те, що сирійська армія прорвала блокаду двох населених пунктів поблизу Алеппо і наступає на позиції повстанців за підтримки російської авіації. У Вашингтоні вважають, що урядова армія Сирії за підтримки РФ бореться не стільки з екстремістами "Ісламської держави" (ІД), скільки з представниками опозиції режиму Асада.

"Надзвичайно важко зрозуміти, як удари по мирних об'єктах в якій би то не було мірі можуть сприяти мирному процесу", - цитує Reuters представника держдепартаменту США Джона Кірбі.

"Ми як і раніше бачимо збільшення інтенсивності російських авіаударів по Алеппо і його околицях, але вони наносяться не по ІД, а майже виключно по опозиції", - додав американський чиновник.

Саме російські дії в Сирії стали однією з причин того, що ООН вирішила припинити мирні переговори, заявив високопоставлений чиновник ООН, який побажав залишитися неназваним.

У свою чергу, російський МЗС звинуватив у зриві дискусії представників сирійської опозиції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-