США розкритикували нові авіаудари РФ по сирійській опозиції

США розкритикували нові авіаудари РФ по сирійській опозиції

Укрінформ
Державний департамент США виступив із заявою про недопустимість військових ударів РФ у Сирії по силам опозиції, в тому числі по цивільним об'єктам, які тягнуть за собою жертви серед мирного населення.

Відповідну заяву озвучив у середу під час брифінгу в Вашингтоні речник Державного департаменту США Джон Кірбі, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Ми продовжуємо бачити все більше російських авіаударів в районі міста Алеппо та навколо нього. Удари спрямовувалися не по ІДІЛ, але майже виключно по (сирійській – ред.) опозиції", - констатував представник зовнішньополітичного відомства США.

Він підкреслив, що російські авіаудари "знову спричинили жертви серед мирного населення, підвищили кількість сирійців, які втратили житло, та завадили доставкам гуманітарної допомоги".

У цьому зв'язку він наголосив, Сполучені Штати "повторно закликають Росію зосередити свою військову потужність у Сирії проти "Ісламської держави".

Крім того, Кірбі акцентував увагу, що резолюція Ради Безпеки ООН №2254, за яку проголосувала, в тому числі, російська делегація, "закликає режим (Асада - ред.) і всі сторони припинити бомбування та інші атаки на цивільне населення - не впродовж певного часу, а негайно".

Представник Держдепартаменту США також підкреслив, що удари по цивільним об'єктам жодним чином не сприяють мирному процесу щодо політичного врегулювання в Сирії, який зараз відбувається в Женеві.

Як раніше повідомляло агентство, переговори під егідою ООН про врегулювання конфлікту в Сирії відклали до 25 лютого.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-