США і союзники розбомбили чотири нафтові заводи ІДІЛ

США і союзники розбомбили чотири нафтові заводи ІДІЛ

Укрінформ
Багатонаціональна коаліція на чолі зі США, яка діє проти ІДІЛ в Іраку і Сирії, сьогодні завдала загалом 31 авіаційний удар по позиціях терористичного угруповання.

Про це йдеться у щоденному зведенні, оприлюдненому Пентагоном у середу, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Військові сили США і Коаліції продовжили атакувати терористів ІДІЛ у Сирії та Іраку",- зазначається в повідомленні.

Так, на сирійській території проведено 11 авіаударів в районах п'яти населених пунктів за допомогою пілотованої та безпілотної авіації. Зокрема, повідомляється про операції біля міст Хасака, Айн Іса, Дейр-ез-Зор, Манбідж та Мара. У результаті знищені та уражені три тактичних підрозділи, п'ять автотранспортних засобів ІД, бойові позиції терористів, а також чотири нафтопереробних підприємства.

В Іраку Коаліція завдала 20 авіаударів по позиціях ІДІЛ поблизу міст Албу Хаят, Бейджи, Ель-Хаббанія, Мосул, Кайяра, Рамаді, Синджар, Султан Абдалла, Таль Афар. У результаті операцій знищено вісім тактичних підрозділів, 25 бойових позицій ІДІЛ, ракетно-пускова установка, артилерійська система ППО, вісім місць зберігання зброї, вербувальний пункт, чотири райони зосередження. Крім того, повідомляється про виведення з ладу логістичної інфраструктури, придушення вогню з чотирьох мінометних позицій, а також про відрізаний доступ до місцевості терористів у зоні бойових дій.

При цьому в оборонному відомстві США підкреслили, що всі операції на території Іраку були узгоджені та проводились за підтримки іракського національного уряду.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-