ЄС готовий захистити Британію від трудових мігрантів

ЄС готовий захистити Британію від трудових мігрантів

Укрінформ
У керівних інституціях ЄС пропонують Великій Британії механізм з обмеження доступу мігрантів на трудовий ринок країни, дія якого не має перевищувати чотири роки.

Про це йдеться у пропозиціях щодо урегулювання занепокоєнь Великої Британії відносно її членства в ЄС, які озвучив у середу у Європарламенті президент Єврокомісії Жан-Клод Юнкер, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Ми пропонуємо створити захисний механізм на чотири роки, спеціально опрацьований через занепокоєння Великої Британії, який би дозволив обмежити доступ нових працівників з ЄС на трудовий ринок», - пояснив Юнкер.

Він наголосив, що питання вільного пересування людей є найбільш складним у переговорах з Лондоном щодо умов, за яких Британія залишиться у складі Євросоюзу.

За словами президента Єврокомісії, вирішення цієї проблеми полягає у тому, щоб запобігти великим потокам трудових мігрантів до Великої Британії, головним мотивом яких є не привабливість трудового ринку, а доступність до системи соціального захисту.

Він нагадав, що у 2004 році Велика Британія не скористалася перехідним періодом, який дозволяв поступовий допуск на її трудовий ринок працівників із нових восьми країн-членів ЄС.

«У результаті упродовж останнього десятиріччя Велика Британія привабила рекордну кількість громадян ЄС», - зауважив Юнкер.

Як повідомляв Укрінформ, у 2016 році у Великій Британії має пройти референдум щодо перебування в ЄС або виходу держави із Співтовариства.

Лондон відзначає чотири групи питань, відносно яких має занепокоєння та незгоду позиції у частині функціонування Євросоюзу. Йдеться про відносини між країнами зони євро та іншими членами ЄС; конкурентність на внутрішньому європейському ринку; збереження балансу між суверенітетами національних урядів та діяльністю керівних інституцій ЄС; соціальну політику та вільне пересування людей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-