Пентагон назвав п'ять загроз США

Пентагон назвав п'ять загроз США

Укрінформ
Міністр оборони США Ештон Картер повідомив, що проект бюджету Пентагону на 2016-2017 фінансовий рік підготовлений з урахуванням п'яти основних загроз — це Росія, Китай, Північна Корея, Іран і «Ісламська держава».

Про це повідомляє Reuters.

«Ми повинні бути здатні (і всі повинні бачити цю здатність) завдати непоправної шкоди агресору з тим, щоб він утримався від провокаційних дій або сильно пошкодував про них», — заявив Картер.

За словами Картера, США мають намір збільшити витрати на нові озброєння у відповідь на дії Росії і Китаю. Глава Пентагону згадав російську «агресію» в Україні і претензії КНР на спірні острови в Південно-Китайському морі.

Пентагон просить на 2016-2017 фінансовий рік 582,7 мільярда доларів. Військовий бюджет США на 2014-2015 фінансовий рік становить 585 мільярдів.

Одна з найбільших статей витрат у новому бюджеті — науково-технічні розробки. На ці цілі Пентагон просить виділити 71,4 мільярда доларів. 8,1 мільярда планується витратити на посилення підводного флоту (за п'ять років витрати по цій статті перевищать 40 мільярдів).

У новому бюджеті на 50 відсотків — до 7,5 мільярда доларів — збільшені витрати на боротьбу з «Ісламською державою».

3,4 мільярда доларів планується витратити на посилення військової присутності в Європі — мова йде як про посилення американських військ, так і про підтримку союзників.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-