Меркель у Берліні нагадала Порошенку про

Меркель у Берліні нагадала Порошенку про "домашнє завдання" - експерт

Укрінформ
Зустріч Президента України Петра Порошенка й Канцлера Німеччини Ангели Меркель в Берліні засвідчила два ключових чинника: тверду підтримку Києва з боку самої Меркель, а також необхідність для України провести конституційну реформу.

Таку оцінку висловив у коментарі Укрінформу керівник програм Східної Європи Росії та Центральної Азії Німецької ради зовнішніх відносин Штефан Майстер.

"Я не думаю, що цей візит щось суттєво змінив в українському питанні. Втім він був важливим для нинішнього моменту, щоб засвідчити тверду підтримку України з боку Німеччини, а також безпосередню підтримку з боку Ангели Меркель тієї політики, яку запроваджує президент Порошенко", - зауважив експерт.

Водночас, за його словами, ця зустріч стала "сигналом для України про необхідність зробити своє "домашнє завдання", бути більш сприятливою у виконанні Мінських домовленостей", а також послужила "поштовхом" для української влади до реалізації конституційної реформи й децентралізації.

Тим часом, Майстер підкреслив, що Ангела Меркель "відіграє вирішальну роль у запровадженні та утриманні санкцій" проти Росії. Німецький канцлер виступає гарантом того, що такі підходи зберігатимуться по відношенню до РФ, поки не будуть виконані Мінські домовленості, зауважив він.

У цьому зв'язку він скептично оцінив можливість послаблення санкційного тиску на Росію влітку 2016 року, коли ЄС має в черговий раз переглянути це питання. На його переконання, поки що немає сигналів, що до того часу Мінські домовленості будуть імплементовані.

Як раніше писало агентство, канцлер Німеччини Ангела Меркель телефоном закликала президента РФ Володимира Путіна використати його вплив на сепаратистів у східній Україні для забезпечення дотримання Мінських угод і припинення вогню.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-