Штати в чотири рази збільшують фінансування союзників в Європі

Штати в чотири рази збільшують фінансування союзників в Європі

Укрінформ
Президент США Барак Обама оголосив про суттєве збільшення фінансування в 2017 році на підтримку європейських союзників в рамках програми "Європейська ініціатива гарантування безпеки" (ERI) на тлі російської агресії в Європі.

Про це йдеться в заяві американського лідера, поширеній у вівторок Держдепартаментом США, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"По мірі того, як ми наближаємося до Саміту НАТО-2016 у Варшаві, стає зрозумілим, що Сполучені Штати й наші союзники мають зробити більше, щоб поліпшити наш спільний захист на підтримку Європи - цілісної, вільної та мирної. Саме через це сьогодні моя адміністрація оголосила про збільшення в чотири рази фінансування на Європейську ініціативу гарантування безпеки (ERI) у 2017 фіскальному році", - заявив Обама.

Він підкреслив, що фінансування ERI в розмірі $3,4 млрд дасть змогу Штатам зміцнити їх надійну військову стратегію в Європі та поліпшити здатність США виконувати статтю 5 Договору НАТО.

"Має бути зрозуміло, що Америка твердо стоятиме разом зі своїми союзниками у справі захисту не тільки території НАТО, але й загальних принципів міжнародного права та порядку", - наголосив глава Білого дому.

Нагадаємо, американська програма "Європейська ініціатива гарантування безпеки" була оголошена президентом США в червні 2014 року. Вона є ключовим елементом стратегії американської адміністрації у протистоянні провокаціям з боку Москви, у тому числі російського вторгнення в Україну.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-