Качинський став людиною року в Польщі

Качинський став людиною року в Польщі

Укрінформ
Лідер партії “Право і Справедливість” (PiS) Ярослав Качинський став людиною 2015 року в Польщі за версією популярного польського тижневика Wprost.

Напередодні під час урочистості у Варшаві з нагоди цієї події він отримав статуетку “Людини 2015 року”, інформує кореспондент Укрінформу.

“Лідер “Права і Справедливості” сьогодні має такий вплив, про який польські політики упродовж останніх 27 років могли тільки помріяти... Як лідер політичної сили, яка має повноту влади у країні, він сьогодні може визначати напрями внутрішньої та зовнішньої політики (Польщі – ред.)”, - обгрунтовує тижневик свій вибір.

На думку часопису, Качинський зрозумів наслідки негативної кампанії, яка велася проти нього упродовж багатьох років, а тому торік не брав участі у президентських виборах і виставив кандидатуру Анджея Дуди, а кандидатом на прем’єра назвав Беату Шидло.

Вручаючи Качинському нагороду, головний редактор Wprost Томаш Врублевський підкреслив, що за вікном вже 2016 рік, кризові процеси в Європі поглиблюються, “російські війська не виведені з Донбасу”, а тому перед Качинським ще багато викликів і роботи для підтвердження реноме людини року в Польщі.

Отримуючи нагороду, Качинський подякував редакції видання за сміливість, оскільки перемога PiS на президентських та парламентських виборах викликала  хвилю атаки в Польщі на його політичне середовище.

Премія “Людини 2015 року” вручається в Польщі вже 25 раз. У різні роки її отримували Лешек Бальцерович, Александер Кваснєвський, Лєх Валенса, Дональд Туск, Броніслав Коморовський, Ангела Меркель, Віктор Ющенко та інші.

Фото: wiadomosci.radiozet.pl

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-