У Єврокомісії пропонують обкласти бензин

У Єврокомісії пропонують обкласти бензин "податком на мігрантів"

Укрінформ
Віце-голова Єврокомісії Валдіс Домбровскіс підтримав пропозицію міністра фінансів ФРН Вольфганга Шойбле підвищити вартість палива, щоб покрити частину витрат, пов'язаних з міграційною кризою.

Раніше міністр фінансів ФРН в якості можливого заходу запропонував підняти ціни на бензин. Це пропозиція не отримала широкої підтримки у Німеччині та інших країнах Європи, повідомляє РіА новості з посиланням на німецький журнал Spiegel.

"Вартість бензину, як на національному, так і на загальноєвропейському рівні, може бути джерелом фінансування, особливо якщо згадати про те, що ціни на нафту зараз найнижчі за всю історію. Я на стороні міністра Шойбле з цього питання, нам потрібні нові підходи, щоб впоратися з міграційною кризою", — сказав Домбровскіс в інтерв'ю журналу.

Він підкреслив, що заходи щодо поліпшення ситуації з безпекою в Європі і зміцнення кордонів також вимагають значних витрат.

За даними прикордонного агентства ЄС Frontex, за перші десять місяців минулого року в Євросоюз прибули близько 1,2 мільйона мігрантів. Тимчасовий контроль кордонів терміном на півроку запровадили Німеччина, Австрія, Франція, Швеція, Данія і Норвегія, яка не є членом Євросоюзу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-