Берлін не бачить сенсу говорити з ІДІЛ

Берлін не бачить сенсу говорити з ІДІЛ

Укрінформ
Німеччина не має наміру вступати в будь-які переговори з терористами «Ісламської держави».

Про це, як повідомляє кореспондент Укрінформу у ФРН, заявив офіційний представник МЗС Німеччини Мартин Шефер.

«Тут, і зараз, і сьогодні взагалі немає жодних причин говорити з ІДІЛ», - сказав дипломат. Так він відповів на прохання прокоментувати нещодавнє висловлювання голови Мюнхенської конференції з безпеки Вольфганга Ішингера про те, що «треба говорити і зі злом теж».

Шефер віддав данину Ішингеру як високопрофесійному дипломатові й політикові, але підкреслив, що «сьогодні було б практично недоцільним вести переговори з ІДІЛ». Він нагадав, що є широка коаліція держав і міжнародних організацій, які борються з ІДІЛ; 14 країн, серед них Німеччина, безпосередньо задіяні у цій боротьбі й «повністю розділяють стратегію цієї коаліції - політичну, культурну, соціальну, громадську, а також і військову».

Шефер також заявив про повну підтримку Берліном переговорів з Сирії. «Було б добре, якби переговори змогли відбутися. Ми, особисто міністр, боротимемося за те, щоб ці переговори не були заблоковані, а відбулися», - сказав він.

Ситуацію на Близькому Сході наступного тижня зможе обговорити з регіональними гравцями глава МЗС ФРН Франк-Вальтер Штайнмайєр, який здійснить візит у низку країн, у тому числі в Іран.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-