ПАРЄ згадала Україну у резолюції через корупцію у судах

ПАРЄ згадала Україну у резолюції через корупцію у судах

Укрінформ
Парламентська асамблея Ради Європи в ухваленій резолюції згадала Україну серед низки інших країн-членів РЄ через наявну корупцію судових органів та закликала владу вжити надзвичайних заходів з викорінення цього явища.

Про це йдеться у резолюції ПАРЄ, підготовленій на основі звіту доповідача асамблеї Кіммо Сасі (Фінляндія, група ЄНП/ХД), повідомляє власний кореспондент Укрінформу у Франції.

«Корупція у судах підриває верховенство закону і серйозно перешкоджає захисту прав людини, а суспільна довіра до цілісності судової системи залишається вкрай низькою у низці держав-членів (Ради Європи)», - йдеться у резолюції ПАРЄ.

За даними доповідача ПАРЄ, суди сприймається населенням як один з найбільш корумпованих інститутів в Албанії, Вірменії, Азербайджані, Болгарії, Хорватії, Іспанії, Грузії, Литві, Молдові, Португалії, Румунії, Росії, Сербії, Словаччині, Словенії і Україні.

ПАРЄ у резолюції висловило жаль, що держави-члени досі не усунули найважливіші проблеми на шляху боротьби проти корупції в судовій системі, в основному, у частині законодавства про боротьбу з корупцією та публічним доступом до даних. Асамблея закликала держави-члени повною мірою виконати усі відповідні рекомендації органів і механізмів контролю Ради Європи, у тому числі Групи держав проти корупції (GRECO).

Асамблея закликала Комітет міністрів Ради Європи завершити розробку типового кодексу поведінки посадовців судової системи у цьому контексті.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-