Гербст: США можуть ввести персональні санкції проти Путіна

Гербст: США можуть ввести персональні санкції проти Путіна

Укрінформ
Попри повну підтримку Білим домом висловлювань заступника міністра фінансів США Адама Шубіна про "корумпованість Путіна", американська адміністрація навряд чи запровадить кримінальне розслідування стосовно російського президента.

Втім, введення персональних санкцій проти керманича Кремля цілком можливе.

Так прокоментував ситуацію колишній посол США в Україні (2003-2006 рр.), а нині директор Євразійського центру "Атлантичної ради" Джон Гербст, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Це було би незвичною практикою, щоб США запровадили кримінальне розслідування проти Путіна. Я не думаю, що адміністрація піде на це"- зазначив експерт.

Втім, за його словами, те, що заступник міністра фінансів прямо назвав Путіна корумпованим у інтерв'ю ВВС, само по собі є цікавим фактом.

Коментуючи офіційну позицію Білого дому, що "оцінка Мінфіну США найкраще відображає позицію адміністрації", Гербст зауважив, що це не означає обов'язкових подальших дій.

"Іноді, з точки зору спостерігача американської політики, мені здається, що Білий дім служить не тільки місцем для прийняття політичних рішень та контролю за їх виконанням, але також для коментування подій у світі. І цей випадок – зайвий тому приклад", - сказав він.

Що ж до можливості введення США персональних санкцій проти Путіна, експерт підкреслив, що "це було б політичним рішенням великої ваги". За його словами, можна уявити, що адміністрація прийме таке рішення, і "скоріше за все так і буде".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-