Держдеп прокоментував заяву Адама Шубіна про корумпованість Путіна

Держдеп прокоментував заяву Адама Шубіна про корумпованість Путіна

Укрінформ
Державний департамент США, коментуючи твердження представника американського мінфіну Адама Шубіна про "корупціонера Путіна", висловив занепокоєння загальним рівнем корупції на всіх щаблях російської влади.

Такий коментар дав у четвер під час брифінгу в Вашингтоні заступник речника держдепу Марк Тонер, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Якщо говорити в загальному контексті, наші занепокоєння щодо корупції в російській владі добре відомі. Ми дійсно продовжуємо висловлювати стурбованість щодо корупції в Росії на всіх рівнях влади", - відповів Тонер.

У цьому зв'язку він зауважив, що Вашингтон продовжує закликати російське керівництво підтримати зусилля, зокрема громадянського суспільства, спрямовані на забезпечення прозорості.

Крім того, Тонер висловив занепокоєння щодо корупції як глобального явища в багатьох країнах по всьому світу. За його словами, вона має "руйнівний вплив на демократичні інституції та демократичні процеси".

Водночас представник Держдепартаменту США не став висловлюватися щодо оцінок "особистого статку містера Путіна".

Як повідомляв Укрінформ, напередодні телеканал Бі-Бі-Сі оприлюднив документальний фільм, у якому представник міністерства фінансів США Адам Шубін прямо заявив про корумпованість Путіна. Він, зокрема, зазначив, що американській стороні давно відомі факти, які дозволяють прямо говорити про це.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-