США вимагатимуть від Радбезу ООН санкцій проти Пхеньяну

США вимагатимуть від Радбезу ООН санкцій проти Пхеньяну

Укрінформ
Постійний представник США в ООН Саманта Пауер заявила про необхідність термінового ухвалення резолюції про санкції щодо КНДР у зв’язку з можливим запуском ракети дальнього радіусу дії.

Про це повідомляє японське агентство Kyodo.

"Повідомлення про подальші загрозливі провокації або дестабілізуючі дії ще раз підкреслюють, наскільки важливо провести в Раді Безпеки резолюцію щодо санкцій", - заявила журналістам постпред США в ООН Саманта Пауер з огляду на попередні повідомлення про імовірність запуску КНДР ракети дальнього радіусу дії протягом наступного тижня.

На думку Пауер, є необхідність прискорення переговорів з метою вироблення "жорсткої і комплексної резолюції, яка вплине на розрахунки Кім Чен Ина, який вкотре демонструє зневагу до резолюцій Ради Безпеки і до міжнародних норм".

Дипломат зауважила, що термінів підготовки резолюції наразі немає, але документ "потрібен терміново".

Після того, як КНДР на початку січня заявила про проведення випробувань водневої бомби, Рада Безпеки ООН ухвалила рішення розпочати роботу над новою резолюцією стосовно Північної Кореї. РБ визнала, що діями КНДР порушено чотири її резолюції, ухвалені з 2006-го по 2013 роки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-