Вірус Зіка виявили вже в чотирьох країнах Європи

Вірус Зіка виявили вже в чотирьох країнах Європи

Укрінформ
Нові випадки захворювання на вірус Зіка діагностували у трьох європейських країнах - Португалії, Фінляндії та Німеччині. 

Про це повідомляє «Німецька хвиля».

«У Португалії в середу, 27 січня, у п'ятьох осіб діагностували вірус Зіка. Всі вони нещодавно відвідали Бразилію», - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, жоден із інфікованих не потребував госпіталізації.

Цього ж дня ще один з випадків захворювання на вірус Зіка було зафіксовано у Фінляндії, пише інформагенція AP. У Гельсінкі діагностували вірус Зіка у туриста, який минулого літа відвідав Мальдіви. Епідеміолог Юссі Сане з Національного інституту здоров'я стверджує, що це перший випадок, пов'язаний з Мальдівами.

Нагадаємо, ввечері 27 січня стало відомо і про два випадки діагностування вірусу у Німеччині.

Як повідомлялося раніше, цього ж дня вперше діагностували випадок захворювання на вірус Зіка в Данії.

Вірус Зіка призводить до народження дітей з мікроцефалією, що може стати причиною багатьох інших патологій. Вірус передається через укуси комарів Aedes. Симптомами є помірний жар, висип на шкірі та кон'юнктивіт. Зазвичай вони зберігаються від двох до семи днів, але у багатьох пацієнтів симптоми відсутні взагалі.

Лікування або вакцини від цієї хвороби немає. Найкращий спосіб попередити її - захистити себе від укусів комарів. Вірус циркулює в Африці, Америці, Азії та Тихоокеанському регіоні. У Всесвітній організації охорони здоров'я повідомляють, що на даний момент не існує ні лікування, ні вакцини від вірусу Зіка.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-