Росія може спробувати повалити прозахідний уряд Молдови - Stratfor

Росія може спробувати повалити прозахідний уряд Молдови - Stratfor

Укрінформ
Експерти американської приватної розвідувально-аналітичної компанії Stratfor вважають, що події у Молдові можуть розвиватися за українським сценарієм, а Росія на цей раз спробує повалити прозахідний уряд РМ.

Про це йдеться в аналітичному матеріалі компанії, передає власний кореспондент Укрінформу в Молдові.

На думку експертів, політичні розбіжності у Молдові відносяться не тільки до її столиці, а й до таких регіонах, як Гагаузія, Придністров'я і місто Бєльці, де політики виступають за зближення з РФ. Аналітики нагадують при цьому, що Росія діяла у Придністров'ї у 1992 році під час збройного конфлікту на Дністрі такими ж методами, якими вона діє сьогодні на Донбасі.

У Stratfor вважають, що на відміну від подій в Україні, де протестувальники повалили режим Віктора Януковича, в Молдові Кремль може змінити тактику і спробувати повалити вже прозахідний уряд.

"На тлі триваючої боротьби між проросійськими і проєвропейськими силами за геополітичний вектор країни, Молдова продовжить залишатися важливим стратегічним регіоном Європи, а політичне протистояння у країні триває", - підбивають рідсумки експерти.

Нагадаємо, у неділю, 24 січня, у Кишиневі пройшли багатотисячні акції протесту, учасники яких виступають за відставку затвердженого уряду і оголошення дострокових парламентських виборів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-