Штайнмайєр: Наступ на будь-які форми расизму не втратив нагальності

Штайнмайєр: Наступ на будь-які форми расизму не втратив нагальності

Укрінформ
У день пам'яті жертв фашизму, Голокосту у тому числі, німецьке суспільство має ще ясніше усвідомити свою відповідальність перед тими, хто потребує захисту сьогодні.

Про це заявив у день пам'яті жертв націонал-соціалізму міністр закордонних справ ФРН Франк-Вальтер Штайнмайєр, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Наш наступ на будь-які форми дискримінації й расизму анітрохи не втратив своєї терміновості", - заявив глава МЗС Німеччини, додавши, що однією з тем головування країни в ОБСЄ в 2016 році  є тема "толерантності й недискримінації".

"Сьогодні ми згадуємо звільнення концентраційного табору смерті Аушвиц завдяки солдатам Червоної армії 71 рік тому", - нагадав Штайнмайєр. Він і мільйони людей ушанували цього дня пам'ять 6 мільйонів убитих євреїв Європи, синті та ромів, викрадених робітників, військовополонених, що померли від голоду, жертв державної евтаназії, геїв, усіх, хто з релігійних, політичних або просто людських мотивів протиставили себе терору й тому стали жертвами насильства тоталітарної держави.

За словами глави німецького МЗС, усе суспільство несе відповідальність за те, щоб ця пам'ять передалася майбутнім поколінням. "Ця темна глава німецької історії формує нашу самооцінку й назавжди залишиться нерозривно пов'язана з нашою країною, тому що під історією не можна підвести рису", - сказав політик. Він вважає, що така пам'ять зобов'язує допомагати тим, хто рятується сьогодні в Європі від війни, ненависті, переслідувань, терору.

Жертв Голокосту у середу згадували у бундестагу за участю федерального президента Йоахима Гаука й канцлера Ангели Меркель.

27 січня почав вважатися Днем пам'яті жертв націонал-соціалізму в 1996 році. Цього дня в 1945 році радянські війська звільнили концтабір "Аушвитц", в якому було закатовано майже 1,1 млн осіб. Усього у таборах смерті загинуло близько 6 млн євреїв.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-