Проросійські сили готують у Молдові

Проросійські сили готують у Молдові "гібридну війну"

Укрінформ
Ветерани збройного конфлікту на Дністрі 1992 року засуджують об'єднання Громадянської платформи "Гідність і правда" з проросійськими Партією соціалістів і "Нашою партією" і вважають, що ці сили готують "гібридну війну в Молдові".

Про це повідомляє власний кореспондент Укрінформу в Молдові.

"Об'єднання трьох політиків - Ігоря Додона (партія соціалістів), Андрія Нестасе (Громадянська платформа) і Ренато Усатого ("Наша партія"), спроби перешкодити європейському курсу розвитку Молдови красномовно говорять про те, що Кишинів стоїть на порозі "гібридної війни". Ми вимагаємо від компетентних органів країни вжити всіх заходів, щоб не допустити кровопролиття", - заявив керівник Асоціації ветеранів війни на Дністрі Анатоліе Караман.

На його думку, придністровська армія фактично є російською і вона у будь-який момент може втрутитися в ситуацію, щоб дестабілізувати її, намагаючись створити в Молдові "другий Крим".

Ветерани вимагають також від протестувальників не "приватизовувати" головну площу молдавської столиці і сквер перед парламентом, оскільки ці публічні місця призначені і для інших громадян.

Нагадаємо, в неділю, 24 січня, в Кишиневі пройшов багатотисячний антиурядовий мітинг, організований про кремлівськими силами "Гідність і правда" й "Нашою партією".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-