Паризький суд зобов'язав Uber виплатити таксистам €1,2 мільйона

Паризький суд зобов'язав Uber виплатити таксистам €1,2 мільйона

Укрінформ
Суд Парижа зобов'язав місцеву компанію Uber виплатити Національній профспілці таксистів 1,2 млн євро.

Про це повідомляє AFP.

«Суд Парижа зобов‘язав сплатити місцеву філію світового сервісу замовлення авто Uber виплатити Національній профспілці таксистів 1,2 млн євро. Рішення ухвалено після розгляду судового позову профспілки, яка окаржувала методи діяльності Uber», - повідомляє агентство.

Раніше повідомлося, що у Парижі та його околицях другий день поспіль проходять акції протесту столичних таксистів. Головною причиною страйків організатори називають недобросовісну конкуренцію. Ще торік взимку у Франції на ринку внутрішніх пасажирських перевезень з'явилися приватні компанії, які пропонують послуги з автоперевезень без відповідних маркувань автопарку. Профспілки таксистів обурені тим, що автомобілі таких компаній без спеціальних світлових вивісок не лише виконують замовлення з перевезення пасажирів, а й забирають людей на вулицях, реагуючи на підняту руку. Велика кількість потенційних клієнтів французьких таксистів стала користувачами додатків Uber. Мережа клієнтів компанії налічує 400 тис. користувачів, які за допомогою спеціального додатку можуть викликати приватного водія з авто.

При цьому таксисти обурюються, що їхні «нові конкуренти» є фізичними, а не юридичними особами, не сплачують соцвнески та податки, не пройшли 250-годинні навчання, щоб отримати ліцензію, за яку потрібно сплатити 230 тис. євро. Хоча згідно з французьким законодавством, водіям, які не зареєстровані як таксисти або водії приватної компанії-перевізника (VTC), загрожує штраф 15 тис. євро, їхня кількість лише зростає. Подібна «інновація» на французькому ринку загрожує 57 тис. таксистам, які купують відповідні ліцензії. Діяльність Uber була заборонена судами Іспанії, Нідерландів та Індії. Данська, бельгійська та норвезька влада очікують на відповідні судові рішення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-